...

Chirurgische behandeling

In onze tandartsenpraktijk The Face Kliniek in Marum en omgeving Leek, Tolbert en Surhuisterveen voeren we diverse chirurgische ingrepen met precisie uit, waaronder het verwijderen van tanden, kiezen en wortelresten. Onze ervaren tandartsen begrijpen dat sommige tandheelkundige situaties directe aandacht vereisen, en daarom is een doorverwijzing naar het ziekenhuis met vaak lange wachttijden niet langer noodzakelijk. Bij The Face Kliniek bieden we u de geruststelling dat u bij ons terecht kunt voor professionele tandheelkundige chirurgie, uitgevoerd met zorg en precisie. Ons doel is om uw mondgezondheid te verbeteren en eventuele problemen snel en efficiënt op te lossen. U kunt vertrouwen op onze expertise en toewijding aan uw welzijn. Als u een afspraak wilt maken voor een chirurgische behandelen kan dat via hier, maar u kunt ons ook appen, mailen of bellen naar 06 81 35 62 47​​.

(VERSTANDS)KIES OF TAND VERWIJDEREN

Soms kan het noodzakelijk zijn om een tand of kies te verwijderen (extractie). Er zijn verschillende redenen om een tand of kies te verwijderen waaronder een diep gaatje, orthodontische redenen (beugel), of pijnklachten die niet meer verholpen kunnen worden. De tandarts zal de tand of kies na het plaatsen van een lokale verdoving verwijderen. Na het verwijderen is een hechting soms noodzakelijk. 

NAZORG

Na afloop van de behandeling krijgt u een brief met instructies mee. De hechting is zelf oplosbaar en lost na ruim een week op. Indien er naderhand bezwaren zijn kunt u te allen tijde contact opnemen met de praktijk voor nazorg.

 

Meest gestelde vragen

U kunt alles consumeren na het trekken van een kies. Wij adviseren om niet te kauwen en warme maaltijden en dranken te nuttigen omdat u op uw wang kunt bijten en dit niet kunt voelen. 

Het nuttigen van alcohol en tabak wordt gedurende het herstelproces afgeraden.

Mag ik na het verwijderen van een kies poetsen?

Wij adviseren om voorzichtig te poetsen. Bij te ruim spoelen kan het bloedstolsel in de kaakholte verdwijnen, dit zorgt voor klachten. Als u niet poetst kan de wond ontsteken waardoor er ook klachten kunnen ontstaan. Wij adviseren om voorzichtig te poetsen/ spoelen. Eventueel kunt u naspoelen met een spuit, hierover krijgt u advies van uw tandarts.

 

Dit kan variëren van enkele minuten tot wel 30 minuten, afhankelijk van de complexiteit van een tand of kies

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.