...

Facings

Een facing is een tandheelkundige procedure waarbij een dun laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of porselein zorgvuldig over uw tand wordt aangebracht. Dit materiaal wordt op maat gemaakt en op de tand geplaatst, met als voornaamste doel de esthetiek van de tand te verbeteren. Facings kunnen worden gebruikt om de vorm of kleur van een tand te herstellen, waardoor ze een effectieve oplossing bieden voor tanden die verkleurd, beschadigd of onregelmatig van vorm zijn. Bovendien kunnen facings ook kleine spleetjes tussen de tanden opvullen, waardoor een meer uniforme en harmonieuze glimlach ontstaat. Deze tandheelkundige behandeling is niet alleen gericht op het herstellen van de functie van uw tanden, maar ook op het verbeteren van hun esthetische uitstraling. Bij onze tandartsenpraktijk in Marum en omgeving Leek, Tolbert en Surhuisterveen staan ervaren professionals klaar om u te adviseren en de best mogelijke oplossingen op maat te bieden, waaronder facings, om uw glimlach te verfraaien en uw zelfvertrouwen te herstellen. Wij begrijpen het belang van een stralende glimlach en werken samen met u aan uw ideale tandheelkundige resultaten. Maak hier uw afspraak voor uw facings. Als je meer informatie wilt kunt u ons ook altijd appen, mailen of bellen naar 06 81 35 62 47​. 

De BEHANDELING

⦁ Na het aanbrengen van verdoving wordt de tand door uw tandarts lichtelijk geslepen
⦁ Na het slijpen worden uw tanden middels een digitale scanner gescand. Hierdoor hoeft u niet te ‘happen’ zoals vroeger.
⦁ De vorm en kleur wordt door het laboratorium voor u vastgesteld en vervaardigd. Composiet facing kan dezelfde dag nog vervaardigd worden hoewel voor een porseleinen facing een extra afspraak nodig is.
⦁ Nadat de facing is vervaardigd wordt deze geplaatst door uw tandarts

VERSCHIL TUSSEN COMPOSIET EN PORSELEIN

Er bestaan twee type facings, namelijk composiet en porselein. In beide gevallen worden schildjes over de tanden heen geplaatst. Wel zit er een groot verschil in het gebruikte materiaal. De voor en nadelen van beide materialen vindt u hieronder. 

 


Composiet


Porselein

Voordeel

Nadeel

Voordeel

Nadeel

+ relatief goedkoop

– verkleurt sneller

+ verkleurt niet

– hogere kosten

+ kan in een zitting geplaatst worden

+ minder lange levensduur dan porselein

+ verschillende kleuren

– wordt geplaatst in meerdere zittingen

+ lange levensduur

NAZORG EN ONDERHOUD VAN DE FACINGS

Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig in vergelijking met natuurlijke tanden. Wij raden u wel aan om net zoals bij natuurlijke tanden tweemaal per dag uw tanden te poetsen. Gebruik ook tandfloss, ragers of stokers om uw tanden schoon te houden. Ook raden wij aan om uw gebit periodiek professioneel te laten reignigen 

 

Meest gestelde vragen

Net als uw eigen tanden adviseren wij om uw facings te poetsen en tussen de tanden te reinigen. Composiet verkleurt over de tijd door oa het veelvuldig nuttigen van koffie en andere producten met kleurstoffen. Daarom raden wij het af om veelvuldig dranken en voedingsstoffen te consumeren met kleurstoffen.

Nee, voorafgaand aan de behandeling wordt er goed verdoofd waardoor de behandeling niet pijnlijk is. Ook ervaart u in de meeste gevallen geen napijn.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.