Facings

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of porselein. Dit materiaal wordt over uw tand heen geplaatst. Het doel van een facing is om de vorm of kleur van een tand te herstellen. Ook kunnen kleine spleetjes tussen de tanden opgevult worden. 

De BEHANDELING

⦁ Na het aanbrengen van verdoving wordt de tand door uw tandarts lichtelijk geslepen
⦁ Na het slijpen worden uw tanden middels een digitale scanner gescand. Hierdoor hoeft u niet te ‘happen’ zoals vroeger.
⦁ De vorm en kleur wordt door het laboratorium voor u vastgesteld en vervaardigd. Composiet facing kan dezelfde dag nog vervaardigd worden hoewel voor een porseleinen facing een extra afspraak nodig is.
⦁ Nadat de facing is vervaardigd wordt deze geplaatst door uw tandarts

VERSCHIL TUSSEN COMPOSIET EN PORSELEIN

Er bestaan twee type facings, namelijk composiet en porselein. In beide gevallen worden schildjes over de tanden heen geplaatst. Wel zit er een groot verschil in het gebruikte materiaal. De voor en nadelen van beide materialen vindt u hieronder. 

 


Composiet


Porselein

Voordeel

Nadeel

Voordeel

Nadeel

+ relatief goedkoop

– verkleurt sneller

+ verkleurt niet

– hogere kosten

+ kan in een zitting geplaatst worden

+ minder lange levensduur dan porselein

+ verschillende kleuren

– wordt geplaatst in meerdere zittingen

+ lange levensduur

NAZORG EN ONDERHOUD VAN DE FACINGS

Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig in vergelijking met natuurlijke tanden. Wij raden u wel aan om net zoals bij natuurlijke tanden tweemaal per dag uw tanden te poetsen. Gebruik ook tandfloss, ragers of stokers om uw tanden schoon te houden. Ook raden wij aan om uw gebit periodiek professioneel te laten reignigen 

 

Meest gestelde vragen

Net als uw eigen tanden adviseren wij om uw facings te poetsen en tussen de tanden te reinigen. Composiet verkleurt over de tijd door oa het veelvuldig nuttigen van koffie en andere producten met kleurstoffen. Daarom raden wij het af om veelvuldig dranken en voedingsstoffen te consumeren met kleurstoffen.

Nee, voorafgaand aan de behandeling wordt er goed verdoofd waardoor de behandeling niet pijnlijk is. Ook ervaart u in de meeste gevallen geen napijn.

× Maak een afspraak