...

Kroon en brugwerk

In onze tandartsenpraktijk The Face Kliniek in Marum en omgeving Leek, Tolbert en Surhuisterveen, bieden we uitgebreide tandheelkundige oplossingen. Een daarvan is Kroon en Brugwerk. Meestal volstaat een eenvoudige vulling om een gaatje te herstellen, maar in sommige gevallen is een kroon nodig om ernstige schade aan de tanden te herstellen. Een kroon is een beschermende kap die over een tand wordt geplaatst. Als er een tand of kies verloren is gegaan, bieden we opties zoals implantaten of bruggen om kauwproblemen op te lossen en uw glimlach te herstellen. Een brug wordt bevestigd aan naburige tanden of kiezen om het gat te vullen en functionaliteit te herstellen. Onze deskundige tandartsen in The Face Kliniek streven ernaar uw mondgezondheid te verbeteren en uw glimlach te herstellen, of het nu gaat om vullingen, kronen, of bruggen. We zetten ons in voor uw tandheelkundig welzijn. Wilt u een afspraak maken om uw gebit te herstellen klik dan hier.

DE BEHANDELING

Er zijn diverse technieken mogelijk bij het vervaardigen van een kroon of brug. Dit kan met gewone afdrukken maar ook 3D met de CEREC technologie. Met de CEREC technologie wordt in de mond gescand met een digitale scanner en wordt de gehele kroon digitaal vervaardigd.

CEREC TECHNOLOGIE

⦁ Na het aanbrengen van verdoving slijpt uw tandarts de tand of kies waar een kroon op vervaardigd zal worden ⦁ Na het slijpen worden uw tanden middels een digitale scanner gescand. Hierdoor hoeft u niet te ‘happen’ zoals vroeger. ⦁ De scan wordt opgeslagen in een computer. In de computer wordt de kroon individueel voor uw mond gepland. Ook wordt de kleur geheel digitaal gepland. ⦁ Nadat de kroon digitaal is gepland kan het gefreesd of geprint worden in een 3D printer. ⦁ De kroon wordt geplaatst in uw mond.

VOORDELEN VAN DE CEREC TECHNOLOGIE

Het grote voordeel van de technologie is dat u een kroon krijgt die digitaal, individueel voor u is vervaardigd. In veel gevallen kan de kroon in een sessie worden geplaatst. Terwijl u wacht wordt de kroon vervaardigd in de printer of freesapparaat. Ook hoeft u niet meer te ‘happen’  zoals vroeger. 

 

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.