Kroon en brugwerk

In de meeste gevallen is een vulling voldoende om een gaatje te herstellen. In sommige gevallen is er weinig tandweefsel over waardoor een kroon noodzakelijk is. Een kroon is een grote kap over een tand heen.

Een brug kan volstaan na het verwijderen van een tand of kies. Na het verwijderen van een tand of kies ontstaat er een gat op dat plek. Dit kan voor kauwproblemen zorgen maar ook voor een minder fraaie uitstraling. Dit gat kan opgevuld worden door een implantaat of een brug. Een brug wordt vastgemaakt aan de tand of kies die voor en achter het verloren gegane tand wordt vastgemaakt

DE BEHANDELING

Er zijn diverse technieken mogelijk bij het vervaardigen van een kroon of brug. Dit kan met gewone afdrukken maar ook 3D met de CEREC technologie. Met de CEREC technologie wordt in de mond gescand met een digitale scanner en wordt de gehele kroon digitaal vervaardigd.

CEREC TECHNOLOGIE

⦁ Na het aanbrengen van verdoving slijpt uw tandarts de tand of kies waar een kroon op vervaardigd zal worden ⦁ Na het slijpen worden uw tanden middels een digitale scanner gescand. Hierdoor hoeft u niet te ‘happen’ zoals vroeger. ⦁ De scan wordt opgeslagen in een computer. In de computer wordt de kroon individueel voor uw mond gepland. Ook wordt de kleur geheel digitaal gepland. ⦁ Nadat de kroon digitaal is gepland kan het gefreesd of geprint worden in een 3D printer. ⦁ De kroon wordt geplaatst in uw mond.

VOORDELEN VAN DE CEREC TECHNOLOGIE

Het grote voordeel van de technologie is dat u een kroon krijgt die digitaal, individueel voor u is vervaardigd. In veel gevallen kan de kroon in een sessie worden geplaatst. Terwijl u wacht wordt de kroon vervaardigd in de printer of freesapparaat. Ook hoeft u niet meer te ‘happen’  zoals vroeger. 

 

× Maak een afspraak