...

Implantaat of een kunstwortel

In onze tandartsenpraktijk The Face Kliniek in Marum en omgeving Leek, Tolbert en Surhuisterveen, bieden we hoogwaardige tandheelkundige implantaten aan. Deze implantaten, gemaakt van titanium of zirkonium, fungeren als kunstwortels en worden in het kaakbot geplaatst. Ze integreren na verloop van tijd stevig met het bot en dienen als stabiele ondersteuning voor het vervangen van ontbrekende tanden of het bevestigen van gebitsprotheses. Of u nu één tand wilt vervangen of een uitgebreide restauratie nodig heeft, onze ervaren tandartsen staan voor u klaar om uw glimlach te herstellen en te verbeteren. Maak hier uw afspraak voor uw implantaten of een kunstwortel.

IN WELKE GEVALLEN IS EEN IMPLANTAAT DE OPLOSSING?

Implantaten kunnen in de volgende situaties de oplossing zijn:

⦁ Bij het verlies van één of meerdere tanden
⦁ Bij problemen met uw kunstgebit (loszitten, pijn bij het eten of moeilijk kunnen praten)

DE BEHANDELING

Hieronder volgt een kort stappenplan van het plaatsen van implantaten:

⦁ 1. Consult en indicatie van uw gezondheid
⦁ 2. Diagnose door middel van een foto
⦁ 3. Plaatsen van de implantaten onder lokale verdoving.
⦁ 4. Na 7-10 dagen verwijderen van hechtingen en beoordelen van het genezingsproces. Het genezingsproces duurt 8 tot 12 weken.
⦁ 5. Na 8-12 weken wordt de kroon, brug of prothese aangebracht

 

Meest gestelde vragen

Voorafgaand aan de behandeling wordt u verdoofd waardoor u geen of weinig pijn ervaart. U kunt napijn ervaren, hiervoor krijgt u pijnstillers voorgeschreven.

Een implantaat is een kunstwortel van titanium of ander materiaal die in het kaakbot wordt geplaatst. De kunstwortel vervangt uw tand en moet net als uw eigen tanden ook gepoetst worden. Ook rondom het implantaat kan plak en tandsteen ontstaan. Wanneer het implantaat niet goed gereinigd wordt kan het ontstoken raken en in sommige gevallen zelfs verloren gaan.

Gezond tandvlees is licht roze en licht strak om de tanden heen. Tevens mag het niet bloeden met poetsen of tijdens het reinigen tussen de tanden.

De levensduur van een implantaat is sterk afhankelijk van verschillende factoren waaronder mondhygiene, roken en medische factoren zoals diabetes. Wij implanteren alleen onder optimale omstandigheden zodat de levensduur van het implantaat lang is. Recente studies tonen aan dat implantaten langer dan 25 jaar meegaan.
Ook na het implanteren is het belangrijk dat de mondhygiëne goed is. Wij adviseren om het implantaat jaarlijks te controleren en indien nodig te laten reinigen bij uw tandarts of mondhygiënist.

Wij raden u aan om na de behandeling het gebied waarin de implantaten geplaatst zijn zo min mogelijk te belasten tijdens het kauwen. Verder is het van essentieel belang om het gebruik van alcohol te staken tijdens het genezingsproces en roken van tabak definitief te stoppen.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.